117 miliona eura
492

Manchester City doveo najskuplje pojačanje u historiji engleskog nogometa

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sjajni engleski nogometaš Jack Grealish pristao je na transfer iz Aston Ville u Manchester City za 117 miliona eura, čime će postati najskuplji britanski igrač u historiji.

Ovu informaciju donosi novinar Sky Sportsa i Guardiana Fabrizio Romano, koji je sinoć kasno objavio da je papirologija između dvije strane odrađena i da je Grealish potpisao ugovor do 2026. godine, a da tek treba uraditi ljekarski pregled nakon kojeg će ga i klub zvanično predstaviti.

Ovo će biti najveći transfer u historiji engleskog nogometa, a rekord trenutno drži Paul Pogba, koji je za 95 miliona eura 2016. godine prešao iz Juventusa u Manchester United. Grealish je karijeru počeo u akademiji Aston Ville prije nego što je 2014. debitovao za seniorski sastav.

Dalje se navodi kako Manchester City tu nema namjeru stati i da je naredni cilj kupovina Harryja Kanea iz Tottenhama, ali su čelnici kluba s Etihada svjesni da za kapitena Pijetlova moraju izdvojiti još više novca.

Što se tiče Grealisha, on je za tim iz Birminghama odigrao više od 200 utakmica i pri tome je postigao ​​32 gola, a bio je i član reprezentacije Engleske, koja je na nedavnom Euru osvojila drugo mjesto.