Desi se mnogima
51

Manchester City pao na ispitu geografije zbog "vječitog problema": Drama protiv Slovenije

D. P.
Foden u duelu protiv Slovačke, ili možda "Slovenije" (Foto: EPA-EFE)
Foden u duelu protiv Slovačke, ili možda "Slovenije" (Foto: EPA-EFE)
Za zapadnjake često se javljaju greške u razlikovanju Slovenije i Slovačke, a na isti način osramotio se jedan od najmoćnijih nogometnih klubova na svijetu Manchester City.

Razlikovati Sloveniju i Slovačku za mnoge je, iz nepoznatog razloga, kompleksan zadatak. Još jednom nas je na taj "problem" podsjetio Manchester City, koji je na svim svojim zvaničnim stranicama objavio da su Englezi jučer savladali Sloveniju u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Naša 'Tri lava' osigurala su mjesto u četvrtfinalu Evropskog prvenstva nakon dramatične pobjede u produžecima protiv Slovenije", objavljeno je na Facebooku, Twitteru i Instagramu Manchester Cityja još jučer.

Naravno, aludirali su na pobjedu Engleske u kojoj su učestvovali nogometaši Cityja John Stones, Kyle Walker i Phil Foden, svi kao starteri u Gordi Albionu, ali ne protiv Slovenije, već protiv Slovačke.

Jučerašnja objava prepuna je komentara navijača u kojima pokušavaju izazvati korekciju tima administratora na stranicama Manchester Cityja, ali bezuspješno. U trenutku objave, a prošlo je više od 14 sati nakon objave, na stranicama Cityja i dalje stoji da su Englezi savladali Sloveniju.

Naravno, radi se o Slovačkoj, a kada su u pitanju Slovenci, oni će večeras igrati protiv Portugala svoj duel osmine finala. Ili ako pitate na Etihadu, možda će večeras rivali njihovom Bernardu Silvi, Rubenu Diasu i Matheusu Nunesu biti Slovaci. Ko zna...