Polufinale Liga kupa
24

Manchester City razbio United na Old Traffordu i došao na korak do finala

F. Z.
Manchester City razbio United (Foto: AFP)
Manchester City razbio United (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Uniteda dočekali su večeras na svom Old Traffordu u prvom susretu polufinala engleskog Liga kupa ljutog gradskog rivala Manchester City. Gosti su slavili rezultatom 3:1.

Gosti su bili mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu i praktično su u prvih 45 minuta susreta riješili sve dileme oko pobjednika. U 17. minuti susreta Bernardo Silva je postigao prelijep pogodak s vrha šesnaesterca. Lopta je završila ispod prečke gola Davida De Geae, a Španac nije imao šanse da zaustavi udarac Portugalca.

U 24. minuti moglo je biti 2:0. Pokušao je Raheem Sterling, ali je njegov udarac zaustavila odbrana Uniteda. Ono što nije uspio Sterlig jeste Riyad Mahrez u 33. minuti utakmice. Izašao je sam pred De Geau i poslao loptu u mrežu Uniteda.

Samo šest minuta kasnije bilo je 3:0 za Manchester City. Kevin De Bruyne je obrukao Phila Jonesa, De Gea je odbranio, a lopta se od Andreasa Pereire odbila u mrežu Manchester Uniteda.

Domaćin je u drugom poluvremenu preko Marcusa Rashforda uspio samo smanjiti rezultat na 3:1. Revanš susret na stadionu Etihad igra se 29. januara, dok se u drugom polufinalnom paru Liga kupa sastaju Leicester City i Aston Villa.