Liga prvaka
0

Manchester City slavio i u Beogradu, pobijedili su Zvezdu u odličnoj utakmici

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na stadionu "Rajko Mitić" u šestom kolu Lige prvaka ekipu Crvene zvezde rezultatom 3:2 te su tako grupnu fazu okončali sa svih šest trijumfa.

Kombinovani tim Cityja je u vodstvo stigao u 19. minuti susreta kada je Nunes asistirao, a Hamilton pogodio za 1:0. I u nastavku prvog poluvremena Cityja je dominirao u posjedu lopte, ali se igralo uglavnom između dva šesnaesterca pa i nije bilo pretjerano velikog broja prilika na obje strane.

U nastavku utakmice je bilo dosta produktivnije. Bobb je u 62. minuti udvostručio prednost na asistenciju Lewisa, a u 76. Zvezda se vraća u igru. Bukari je odlično proigrao Hwanga In-Beoma koji rutinski pogađa. Ipak, pet minuta prije kraja utakmice Phillips je iz penala ponovo uvećao prednost. Konačnih 3:2 za City postavio je Katai u prvoj minuti sudijske nadoknade.

RB Leipzig je na domaćem terenu pobijedio Young Boys rezultatom 2:1. Domaći su već u šestoj minuti postigli pogodak, ali je gol Šeška bio poništen nakon gledanja VAR-a zbog ofsajda. Prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka. U samo 16 minuta igre u nastavku pala su tri gola. Za domaće su pogađali Šeško i Forsberg, a za goste Colley. Promjena više nije bilo pa je ostalo konačnih 2:1 za Leipzig.

City je grupnu fazu okončao na prvom mjestu sa svih šest pobjeda, a drugi je RB Leipzig sa šest bodova manje. Ova dva kluba su se i plasirala u osminu finala Lige prvaka. Trećeplasirani Young Boys ide u nokaut fazu Evropske lige, dok se Zvezda s jednim osvojenim bodom oprašta od Evrope.

Rezultat i strijelci:

Crvena zvezda - Manchester City 1:3 (Hwang In-Beom 76' - Hamilton 19', Bobb 62', Phillips pen. 85')

RB Leizpig - Young Boys 2:1 (Šeško 51', Forsberg 56' - Colley 53'

Tabela: