Premiership
6

Manchester City uništio Liverpool u prvoj utakmici nakon proslave titule

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja razbila je Liverpool u derbiju 32. kola engleskog Premiershipa na svom Ethiad stadionu rezultatom 4:0.

Liverpool je nešto bolje otvorio meč i prvu priliku imao je preko Salaha koji je pogodio stativu, a kada Redsi svoju prvu šansu nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, na drugoj strani uslijedila je kazna. Sterling se sjajno snašao u kaznenom prostoru Liverpoola, zadržao je loptu i dugo je čuvao dalje od Gomeza, a onda štoper Redsa ruši Engleza i sudija Anthony Taylor bez razmišljanja pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo De Bruyne koji je Alissona poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za vodstvo svog tima od 1:0. Deset minuta nakon toga, Građani su odigrali sjajan kontranapad, Foden je odigrao loptu za Sterlinga, a on pogađa za 2:0 i tako donosi veliku prednost svom timu.

Foden pred kraj prvog poluvremena, iz još jedne briljantne kontre Guardioline ekipe postiže novi gol, treći za Manchester City i tako donosi veliku prednost svom timu na poluvremenu.

Liverpool je u nastavku nešto bolje kontrolisao igru, no City je bio izuzetno opasan iz kontranapada, a iz jedne takve postigli su i pogodak u 66. minuti kada je nakon udarca Sterlinga loptu u mrežu skrenuo Oxlade-Chamberlain.

Rezultat se do kraja nije promijenio i Građani su bez većih problema osvojili tri boda. Ipak, ono što je za Liverpool najvažnije, oni su već osigurali titulu prvaka i ovaj poraz ne bi trebao previše utjecati na njih.

Nakon 32 odigrana kola, Liverpool je na prvom mjestu sa 86 osvojenih bodova, dok je City drugi sa 20 bodova manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore