Premiership
131

Manchester United deklasirao Southampton i upisao drugu ovosezonsku pobjedu

E. K.
Southampton - Manchester United (Foto: Twitter)
Southampton - Manchester United (Foto: Twitter)
Manchester United je u četvrtom kolu Premiershipa pobijedio Southampton u gostima rezultatom 3:0 i tako prekinuo niz od dva uzastopna poraza.

Nije sve dobro krenulo po Crvene đavole budući da je sredinom prvog dijela dosuđen kazneni udarac za domaće kojeg nije realizovao Cameron Archer, tačnije Andre Onana je odbranio njegov udarac te je ostalo 0:0.

Đavoli su do vodstva stigli u 35. minuti susreta, a u listu strijelaca se upisao Matthijs de Ligt nakon asistencije Bruna Fernandesa da bi šest minuta kasnije Marcus Rashford pogodio nakon dodavanja Dialloa te tako postavio rezultat prvog dijela.

U drugom dijelu domaći su pokušavali doći do izjednačenja rezultata, ali u tome nisu uspjeli već je United postigao još jedan gol i to u 96. minuti susreta kada je Alejandro Garnacho potvrdio pobjedu Crvenih đavola.

Dodajmo da su domaći u 80. minuti susreta ostali s igračem manje budući da je Jack Stephens isključen zbog prekršaja upravo na argentinskom ofanzivcu.

Manchester je trenutno osmi sa šest bodova poslije četiri odigrana susreta dok je Southamptonu ovo bio i četvrti uzastopni poraz i trenutno su 19. na tabeli.

Southampton će u sljedećem kolu dočekati sastav Ipswicha dok će Manchester United na još jedno gostovanje, ovaj put Crystal Palaceu.

Rezultat i strijelci:

Southampton - Manchester United 0:3 (De Ligt 35', Rashford 41', Garnacho 90+6')

Tabela: