Prvo kolo Premiershipa
162

Manchester United slavi pojačanje iz Bologne, pobjedom su otvorili novu sezonu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu u prvoj utakmici nove sezone Premierhipa ekipu Fulhama rezultatom 1:0 i tako na najbolji način otvorili takmičenje.

Prvo uzbuđenje na utakmici dogodilo se u 12. minuti kada su domaći tražili penal nakon pada Dialla u šesnaestercu Fulhama, a gosti su već u narednom napadu zaprijetili kada je Onana odlično obranio nakon udarca Tetea.

Casemiro je potom bio za malo neprecizan, a krajem prvog poluvremena United je imao nove tri velike prilike. Leno je dva puta sjajno intervenisao nakon udaraca Fernandesa, dok je Casemiro bio još jednom neprecizan.

I početkom drugog poluvremena United je prijetio preko Mounta i Mainoa, ali su Leno i saigrači uspjeli izdržati sve dotadašnje nalete. domaćih.

United je potom napadao s manjim intenzitetom, a tri minute prije kraja meča stigao je do zaslužena tri boda golom kojeg je postigao novajlija Zikzee na asistenciju Garnacha. Zanimljivo da su obojica kreatora gola ušla u 60. minuti susreta, a Zikzee je ovog ljeta stigao iz Bologne.

United u narednom kolu gostuje Brightonu, dok će Fulham dočekati Leicester.

Rezultat i strijelac:

United - Fulham 1:0 (Zikzee 87')