Brojne poruke
221

Manijaci obilježili godišnjicu Osimove smrti i obratili se "dušmanima": Žele te vidjeti na dnu

D. P.
Brojne poruke Manijaka na utakmici (Foto: T. S./Klix.ba)
Brojne poruke Manijaka na utakmici (Foto: T. S./Klix.ba)
Navijači Željezničara na južnoj tribini stadiona Grbavica odali su počast legendi bosanskohercegovačkog nogometa Ivici Osimu, čija je godišnjica smrti obilježena prije dva dana.

Legendarni Ivica Osim napustio nas je 1. maja 2022. godine, čime je sport u našoj zemlji ostao bez nenadoknadive ličnosti. Klub i navijači su to obilježili polaganjem cvijeća u Aleji velikana gradskog groblja Bare, a sada su ga se prisjetili i pjesmama.

Manijaci su na utakmici protiv Tuzla Cityja uglas zapjevali pjesme posvećene Ivici Osimu, a za to vrijeme na semaforu iznad južne tribine je bio lik vjerovatno i najvećeg imena u historiji FK Željezničar.

Kada je utakmica počela, najvatreniji navijači FK Željezničar poslali su poruku "neprijateljima" kluba koji su, kako ističu, željeli vidjeti ovaj klub na dnu. Velika parola Manijaka istaknuta je preko cijelog sektora tribine gdje su bili smješteni navijači.

"Mnogi te žele vidjeti na dnu, to im je san nedosanjan, ali se ne plašimo dna i zajedno smo tu, tvoja smo vojska odana. Za tebe stižemo iz daleka, sa svakog kontinenta odjekuju pjesme. Više nema šta da se čeka, ova borba nikad stati ne smije", stoji u velikoj paroli Željinih navijača.

U prvom poluvremenu je istaknuta još jedna parola na južnoj tribini.

"Ova tribina će braniti grad isto k'o i tad", poručuju Manijaci aludirajući na doprinos u odbrani Sarajeva tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.