Vraćeni su nazad
618

Manijaci objavili snimak navijanja pred Banjom Lukom uz poruku za Lešinare

D. P.
Velika grupa Manijaka trebala je prisustvovati utakmici (Foto: The Maniacs / YouTube)
Velika grupa Manijaka trebala je prisustvovati utakmici (Foto: The Maniacs / YouTube)
Najvatrenija grupa navijača Željezničara objavila je videosnimak gostovanja u Banjoj Luci s kojeg ih je vratila policija uoči derbija s Borcem.

Jučer je banjalučka policija pala na ispitu nakon što nije uspjela osigurati derbi utakmicu Borca i Željezničara, uprkos tome što su gosti prijavili dolazak svojih navijača.

Nakon višesatnog putovanja, Manijaci su u brojci od 400 navijača stigli na 50-tak kilometara udaljenosti od Banje Luke, no onda su uslijedile dugotrajne provjere i policija je odlučila da navijače vrati nazad za Sarajevo.

Ubrzo nakon toga oglasili su se iz FK Željezničar te poručili da je nad njihovim navijačima vršena određena represija te da su iz policije rekli kako se "cijeli grad digao na noge te da nije moguće garantovati sigurnost".

Cijenu je platio Željezničar, koji je igrao vrlo važnu utakmicu za izlazak na evropsku scenu bez podrške s tribina, ali i navijači gostujućeg kluba koji su izdvojili vrijeme i novac kako bi bili vraćeni s pohoda.

U međuvremenu, navijači Željezničara na zvaničnom YouTube kanalu objavili su snimak navijanja pred Banjom Lukom. Pjesme Željinih navijača odjekivale su autoputem između Doboja i Banje Luke.

Navijači Željezničara su transparentom "Strah od Manijaka" i pjesmama prozvali navijače Borca Lešinare zbog prošlogodišnjeg sukoba dvije navijačke grupe na Kupresu.