Važna poruka navijačima
162

Manijaci podijelili desetak hiljada letaka po Sarajevu, ovo je sadržaj proglasa

D. P.
Foto: Manijaci
Foto: Manijaci
Najvatreniji navijači FK Željezničar na domišljat način najavili su prvu ovogodišnju službenu utakmicu i derbi protiv Zrinjskog u 19. kolu Wwin lige BiH.

Proljetni dio sezone u najelitnijem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini Željezničar otvara velikim derbijem protiv Zrinjskog u subotu, a navijačka grupa Manijaci potrudila se da na domišljat način najavi ovu utakmicu i pozove što veći broj navijača na Grbavicu.

Manijaci su danima dijelili letke širom Kantona Sarajevo na kojima je ispisana inspirativna poruka za sve navijače Željezničara.

Leci su podijeljeni u poštanske sanduke, na ulicama, u prodavnicama, ugostiteljskim objektima i slično. Desetine hiljada letaka je dostavljeno s ciljem buđenja navijačke svijesti kod ljudi o, kako su naveli, obavezi odlaska na utakmice, a na njima je objašnjeno zašto je navijačima Željezničara mjesto na stadionu.

Sadržaj ovog zanimljivog letka s proglasom navijača prenosimo u cijelosti:

"Da li je ovo period kada smo najpotrebniji Želji u poslijeratnoj historiji kluba? Vrlo moguće da jeste! Rijetki su momenti u stogodišnjoj tradiciji u kojima su se Plavi s Grbavice borili za opstanak. Da je lijep osjećaj - NIJE, daleko od toga, ali da će to poremetiti našu ljubav i brigu o klubu - NEĆE.

Na samom startu nastavka sezone očekuju nas tri teške utakmice - tri derbija. Ekipa je osvježena novim trenerom i novim igračima te stoga očekujemo pozitivne promjene. Da bismo se nadali bodovima iz ovih utakmica, mi moramo uraditi ono što je do nas, a to je da punimo naš stadion.

Puna Grbavica kao na evropskim utakmicama je recept za uspjeh i što manju brigu. Mnogo je lakše dolaziti na stadion kada 'cvjetaju ruže', kada ekipi na terenu ide i kada smo mi tu samo aplauzima da ispratimo dobre partije. Ali... Ovo je pravi ispit naše navijačke zrelosti i želje da klubu pomognemo da se izdigne iz situacije u kojoj se nalazi. Ko će ako nećemo mi? Mnogo puta do sada smo se dokazali kao lojalna publika. Nosimo taj epitet i ne trebamo ga izgubiti. Apelujemo na navijače Želje da ovaj proglas shvate ozbiljno i da već od prvog kola, tj. utakmice sa Zrinjskim, nemaju rezerve i izgovore već bez kalkulacije da se zauzme mjesto na stadionu Grbavica.

Samo zajedno možemo pomrsiti račune onima koji Želju žele vidjeti na dnu! Pravac Grbavica", navodi se u proglasu FK Željezničar.

Utakmica Željezničara i Zrinjskog na rasporedu je na Grbavici u subotu od 16 sati. Nema sumnje da će atmosfera biti prava nogometna pred punim tribinama.