Uoči sarajevskog derbija
774

Manijaci u korteu krenuli prema Koševu, ulicama odjekuje pjesma Željinih navijača

D. P.
Odlična atmosfera u gradu (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Navijači Željezničara u korteu krenuli su prema stadionu Asim Ferhatović Hase gdje se večeras od 20:30 igra sarajevski derbi u kojem će njihov tim gostovati Sarajevu.

Nakon prilično dobrog početka sezone oba tima, večeras se očekuje fantastična atmosfera na 153. sarajevskom derbiju. Očekuje se oko 25.000 navijača, a gostima je pripalo 3.500 ulaznica.

Manijaci će biti smješteni na južnoj tribini i njihov sektor bit će ispunjen do posljednjeg mjesta. Očekuje se velika podrška nogometašima Željezničara, a za to vrijeme pjesma će odjekivati i s ostalih tribina gdje će biti smješteni domaći navijači.

Navijači Željezničara okupili su se na mostu Vrbanja nešto prije 17 sati, a onda su organizovano u korteu krenuli prema koševskom stadionu.

Manijaci su najavili gromoglasnu podršku tokom cijelog derbija jer je njihova pjesma odjekivala sarajevskim ulicama. Prepuni optimizma, najvatreniji navijači Željezničara privukli su pažnju građana koji su s prozora također dali podršku gostima. Zapaljene su i baklje, a pokraj njih je brojna policiska pratnja.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Ovo će biti 153. sarajevski derbi u historiji. U dosadašnje 152 utakmice Željezničar je uspješniji sa 47 pobjeda, Sarajevo ima 45, dok je 60 susreta završeno bez pobjednika. Ukupna gol-razlika je također na strani Plavih, 186:182.

Utakmica Sarajevo - Željezničar igra se u srijedu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:30 sati. Glavni sudija utakmice bit će Admir Musić iz Sarajeva, a njemu će asistirati sugrađani Amir Kadić i Emir Zahiragić. U VAR sobi će biti Nihad Ljajić (Sarajevo) i Amer Macić (Mostar).