Naš mladi junak
1.1k

Manijaci u velikom broju stigli u Gabelu i sjajnom parolom odali priznanje Ismailu Barlovu

D. P.
Parola za sjajnog Barlova (Foto: Screenshot)
Parola za sjajnog Barlova (Foto: Screenshot)
Najvatreniji navijači Željezničara stigli su u velikom broju na gostovanje u Gabelu i tu su istaknuli parolu posvećenu sjajnom mladom plivaču Ismailu Barlovu.

Ismail Barlov je sa samo 13 godina oduševio sportski svijet osvojivši srebrenu medalju u disciplini 50 metara prsno na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Učinio je to u borbi sa znatno starijim i iskusnijim rivalima jer je na debitantski nastup na Paraolimpijskim igrama stigao kao ubjedljivo najmlađi takmičar.

Njegov sjajan nastup nije prošao neopaženo u bh. javnosti, pa tako Barlov iz dana u dan dobija priznanja za fantastičan rezultat. Porukom su ga se sjetili i navijači Željezničara na gostovanju u Gabeli.

Nogometaši Željezničara gostuju GOŠK-u na zatvaranju šestog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a veliku podršku pružili su im navijači koji su stigli iz Sarajeva.

U finišu prvog poluvremena na tribini gdje su smješteni gostujući navijači osvanula je parola za Ismaila Barlova.

"Ismail Barlov - primjer svima", napisali su navijači Željezničara na poruci i tako odali priznanje za velike uspjehe mladog bh. junaka.

Inače, Barlov je dobio priznanje i od FK Sarajevo gdje je redovan gost. Tako je preksinoć bio među zvanicama na Koševu zajedno sa svojim trenerom Amelom Kapom i kolegom iz tima Ismailom Zulfićem na duelu protiv Posušja.