Za vrijeme iftara
30

Manijaci u znak protesta napustili Grbavicu na poluvremenu utakmice protiv Zrinjskog

D. P.
Manijaci na Jugu (Foto: I. L./Klix.ba)
Manijaci na Jugu (Foto: I. L./Klix.ba)
Najvatrenija grupa navijača FK Željezničar Manijaci odlučila je napustiti južnu tribinu stadiona Grbavica na poluvremenu utakmice protiv Zrinjskog, a kako saznaje portal Klix.ba, razlog je nezadovoljstvo zbog termina utakmice.

Još jednom je termin utakmice Premijer lige BiH stavljen za vrijeme iftara kada muslimani prekidaju svoj ramazanski post.

Kako saznaje portal Klix.ba, navijači Željezničara odlučili su izaći s popularnog Juga kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem i kako se u budućnosti slične stvari ne bi ponavljale.

Manijaci žele poslati poruku čelnicima Nogometnog saveza BiH i vlasnicima TV prava. Također, pripadnici najvatrenije grupe navijača Željezničara istaknuli su parolu ispod tribine u kojoj su se također usprotivili terminu utakmice.

"Zašto razvlačiti šest utakmica na četiri dana? Cilj je biti na stadionu, a ne ispred malih ekrana", naveli su Manijaci.

U drugom poluvremenu utakmice Željezničar - Zrinjski neće biti navijača u kopu južne tribine, kao ni organizovanog navijanja.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Gubitak identiteta se plaća ropstvom i poniženjem", stoji na paroli koju su razvukli Manijaci na južnoj tribini i napustili stadion. Ova parola stajat će na tribini i u drugom poluvremenu.

Rezultat nakon prvih 45 minuta utakmice je 0:1, a zanimljivo je da je Zrinjski poveo već u drugoj minuti. Tačnije, igrao se 70. sekund kada je Niko Janković matirao Josipa Bendera.