Jasno je šta žele
31

Manijaci uprkos porazu pozvali igrače i poslali im poruku pred sarajevski derbi

D. P.
Sjajna atmosfera na Grbavici (Foto: T. S./Klix.ba)
Sjajna atmosfera na Grbavici (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara sinoć su poraženi od Zrinjskog u derbiju sedmog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a navijači Plavih nakon toga nisu klonuli, već su još jačom podrškom zatražili trijumf u predstojećem sarajevskom derbiju.

Iza igrača Željezničara je poraz rezultatom 2:0 od Zrinjskog, a golove su Nardin Mulahusejnović i Marijan Ćavar postigli u posljednjih pola sata i tako pokazali da ove godine je titula jedino što ih interesuje.

S druge strane, navijači Željezničara svjesni su da je teška sezona iza njih, te da je novoformirani tim pun oscilacija u igri, pa je poraz od Zrinjskog nešto na što ne treba gledati kao na katastrofu.

Manijaci su nakon poraza od Zrinjskog pozvali igrače ispred južne tribine, poručili im da ne klonu duhom i da se dignu nakon ovog poraza, te zatražili pobjedu u predstojećem sarajevskom derbiju.

"Hoćemo pobjedu, pobjedu na derbiju", "Gazi pitare", odjekivalo je s tribine s najvatrenijim navijačima Željezničara, a igrači su odgovorili aplauzima i navijanjem.

Podsjetimo, sarajevski derbi na rasporedu je već u srijedu kada će Sarajevo dočekati Željezničar na stadionu Asim Ferhatović Hase. Utakmica počinje u 20:30.