Obratila se predsjedniku
19

Maradonina kćerka razočarana: Napoli mi ne dozvoljava da uđem na stadion nazvan po tati

H. H.
Diego i Darma Maradona na jednoj od utakmica Boce Juniors (Foto: Twitter)
Diego i Darma Maradona na jednoj od utakmica Boce Juniors (Foto: Twitter)
Dalma Maradona, kćerka legendarnog argentinskog nogometaša Diega, trenutno snima dokumentarac "La hija de Dios", a nakon što su posjetili nekoliko lokacija širom svijeta, sredinom decembra trebali bi posjetiti Napoli. Ipak, suočena je s neočekivanim problemom.
Kao i sve što okružuje Maradonu, i ova priča, sjećanje i omaž njenom ocu su veoma komplikovani.

Dalma je planirala da za potrebe filma dođe na stadion koji je, kad se rodila, nosio ime San Paolo, a danas se zove Diego Armando Maradona.

"Napulj je posljednja stanica na mom putovanju. Preko lokalne produkcijske kuće Bronx tražili smo potrebne ovlasti za snimanje na stadionu, ali nam je Napoli rekao ne. Nisam mogla vjerovati pa sam ih zamolila da pokušam ponovo. Odgovorili su nam vrlo kratkim mailom, bez pravog objašnjenja. Potražila sam i dobila telefonski broj predsjednika Aurelija de Laurentiisa, kome sam pisala s poštovanjem, objasnivši mu svoj projekt. Vidio je poruku, ali još nisam dobila nikakav odgovor", kazala je Dalma za Gazzettu dello Sport.

Maradona je nedavno dobio statuu na stadionu koji nosi njegovo ime, ali njegova kćerka Dalma uznemirila je javnost oštrom porukom na društvenim mrežama.

"Ništa me ne čini sretnijom nego što sam bila u mogućnosti da prisustvujem odavanju počasti svom ocu u Napulju, koji je dugi niz godina bio njegov dom u Italiji. Ali oni profitiraju od njegovog imidža i imena i ja im to neću dozvoliti. Navijači koje ću zauvijek voljeti nemaju nikakve veze s tim. Korumpirani su drugi", napisala je Dalma i u tome vjerovatno i leži razlog ignorisanja od Napolija.