Oprez u FK Sarajevo
2

Marinović i Velkoski uoči Celtica: Očekuje nas kvalitetna i teška utakmica

E. M.
Detalj s konferencije za novinare s Bilinog Polja (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare s Bilinog Polja (Foto: E. M./Klix.ba)
Trener Sarajeva Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski na Bilinom Polju u Zenici večeras su izjavili da u utakmici play-offa Evropske lige protiv Celtica očekuju tešku utakmicu, ali da će sve uraditi da naprave iskorak u Evropu.

Vinko Marinović je kazao da su proteklo vrijeme maksimalno iskoristili kako bi se što prije pripremili za utakmicu sa Celticom.

"Celtic je kvalitetna ekipa koja ima dosta reprezentativaca i dobro igra u svom prvenstvu, iako su u Evropi izgubili prvu utakmicu. Imali su veliki broj šansi, ali mislim da smo uspjeli uraditi sve što smo planirali", kazao je Marinović.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Osvrnuo se i na ranije odigranu utakmicu s ovom ekipom dodavši da su promijenili ekipu, sistem igre, da često naprave pritisak s daljih pozicija te da moraju biti maksimalno skoncentrisani, posebno u utakmicama gdje protivnik ne smije dobiti šansu.

"Trebat ćemo maksimalnu koncentraciju, zalaganje i samo s tim možemo doći do pozitivnog rezultata. Njihov je stav kako će se odnositi prema Sarajevu. Mi ćemo sutra pokazati da to nije tako kako oni misle, a mi ćemo odigrat kvalitetnu utakmicu. Naš nogomet je dosta napredovao dokazat ćemo gdje smo", pojasnio je Marinović.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski je izjavio da je ostalo još 90 minuta borbe te da ih očekuje teška utakmica.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Igrači su spremni i željno iščekuju ovu utakmicu, da pokažemo koliko vrijedimo, ali i da napravimo iskorak u Evropu. Svjesni smo da imamo veliku armiju navijača iza nas. Minus je što na ovim utakmicama nisu tu. Mi se trudimo odigrati najbolje što možemo i da ostvarimo rezultat", kazao je Velkoski te dodao

"Nadam se da su svi spremni za kvalitetnu utakmicu, da pokažemo da zaslužujemo dres, da se borimo pošteno i da se napravi iskorak."

Na kraju konferencije je kazao da je Sarajevo velika porodica te da ga ne brine što ne igra.

"Imamo dosta kvalitetnih igrača, a šef je tu da odluči ko će početi utakmicu. Ko god bude u prvih 11 će dati svoj maksimum. Atmosfera je fenomenalna, niko se ne buni. Nije nikom drago kad ne počne utakmicu, ali samo 11 igrača može igrati i bitno je da daju svoj maksimum. Mi smo velika porodica i zato imamo dobre rezultate", zaključio je Velkoski.