Zanimljiva politika kluba
0

Marseille okuplja nogometne grešnike, nakon Greenwooda zainteresovani su i za oslobođenog Pogbu

D. P.
Greenwood je stigao ljetos, a vrijeme je i za Pogbu (Foto: Olympique Marseille)
Greenwood je stigao ljetos, a vrijeme je i za Pogbu (Foto: Olympique Marseille)
Nakon što su odlučili ukazati priliku Masonu Greenwoodu kao jedan od rijetkih klubova koji se odlučio na tako kontroverzan potez, francuski Marseille mogao bi tokom januara dovesti još jednog nogometnog prijestupnika.

Greenwood je godinu dana proveo u kućnom pritvoru dok mu je trajao proces zbog optužbi tadašnje djevojke, a sadašnje supruge za seksualno i fizičko zlostavljanje, a nakon toga otjeran je iz Manchester Uniteda. Iako je na kraju zbog nedostatka dokaz čitav proces obustavljen i Greenwood oslobođen svih optužbi, nigdje u Engleskoj nije naišao na dobrodošlicu, a onda mu je Getafe pružio šansu.

Nakon kratkog perioda u Getafeu, gdje je ponovo podsjetio na raskošan talent, Greenwood je prešao u Marseille. U ovom klubu nisu se obazirali na njegovu prošlost, već su odmah profitirali od njegovih nastupa na terenu.

Sada na Velodromeu planiraju dovesti još jednog nogometnog grešnika. Riječ je o Paulu Pogbi, čija je kazna zbog dopinga smanjena sa četiri godine na 18 mjeseci zabrane igranja nogometom.

Pogba je prošle sedmice saznao sjajne vijesti i to znači da će već u martu moći na teren, ali iako ima ugovor s Juventusom do 2026. godine, već mu je saopćeno kako će on biti raskinut i dvije strane počele su pregovore o raskidu saradnje.

Kako je jutros prenio francuski novinar Malick Traore s NCI-ja, Marseille je zainteresovan za dovođenje Pogbe i tako bi francuski nogometaš konačno zaigrao u svojoj domovini. Nadaju se da će posao biti završen u januaru, kada Pogba može početi s treninzima, iako će na nastup čekati do marta 2025. godine.