Premiership
14

Martial donio pobjedu Unitedu, Arsenal za 22 minute razbio Crystal Palace

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Turf Mooru u okviru 24. kola Premiershipa ekipu Burnleya rezultatom 1:0.

Današnji meč bio je svojevrsni revanš Crvenih vragova budući da je Burnley u prvom međusobnom susretu prije manje od mjesec dana prokockao 2:0 na Old Traffordu u posljednjim trenucima utakmice kada je Lingaard izjednačio na 2:2.

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno s nekoliko dobrih prilika s obje strane, ali bez pogodaka. Prava uspavanka uslijedila je u nastavku utakmice, a u takvoj atmosferi bolje se snašao United, koji je slavio lijepim golom Martiala na asistenciju Lukakua.

Arsenal je na Emirates stadionu s rezultatom 4:1 razbio Crystal Palace. Iza Topnika je bilo pet utakmica bez pobjede pa su današnjim trijumfom najavili izlazak iz krize. Pitanje pobjednika bilo je riješene već u prvoj polovini prvog poluvremena kada je Arsenal imao vodstvo od 4:0.

Strijelci su bili Monreal, Iwobi, Koscielny i Lacazette. Vrijedi istaći da je Monreal upisao i dvije asistencije. Počasni gol za konačnih 4:1 postigao je Milivojević u 78. minuti. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je posljednjih osam minuta u dresu pobjedničke ekipe.

Rezultati:

Arsenal - Crystal Palace 4:1 Burnley - Manchester United 0:1 Everton - WBA 1:1 Leicester - Watford 2:0 Stoke - Huddesfield 2:0 West Ham - Bournemouth 1:1

Tabela: