Kontroverzni golman
4

Martinez suspendovan zbog sramotnog slavlja i udaranja u kameru, ide na "hlađenje"

N. M.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Golman reprezentacije Argentine Emiliano Martinez kažnjen je suspenzijom na dvije utakmice, a ovu sankciju mu je izrekla krovna svjetska kuća nogometa FIFA.

Martinez je kažnjen zbog sramotnog slavlja titule koju je Argentina osvojila na Copa Americi, kada je pehar stavljao na međunožje i tako gestikulirao ka navijačima, a koštao ga je i incident s kamermanom.

U jednom trenutku nakon utakmice protiv Kolumbije je popularni Dibu rukom udario u kameru dok je kamerman bio neposredno ispred njega, a zbog svega navedenog će propustiti dvije utakmice.

Naravno, radi se o utakmicama reprezentacije Argentine, a ne njegovog kluba Aston Ville, za koju brani od ljeta 2020. godine, kada je na Villa Park stigao iz Arsenala.

Prije dvije godine je Martinez privukao pažnju i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje je također osvojio s Argentinom te je dobio nagradu za najboljeg golmana turnira.

I s tom nagradom je tada učinio isto što i s peharom Copa Americe ovog ljeta te je na sebe navukao gnjev fanova.

Sada će zbog svog ponašanja propustiti mečeve Argentine protiv Bolivije i Venecuele u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine.

Gaučosi poslije osam odigranih utakmica zauzimaju prvu poziciju sa 18 bodova, imaju dva više od Kolumbije i tri od Urugvaja.