Nezapamćeno!
183

Mascherano poludio: Šta se tačno desilo u današnjem "najvećem cirkusu u historiji nogometa"

D. P.
Potpuna ludnica (Foto: Screenshot)
Potpuna ludnica (Foto: Screenshot)
Početak nogometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu ostat će upamćen po jednoj od najnevjerovatnijih scena koja se ikada dogodila, možda i u cjelokupnom sportu.

Utakmica između Maroka i Argentine okončana je prije dva sata i svi su mislili da je rezultat 2:2. Nakon 16 minuta nadoknade, Argentinci su u posljednjim sekundama postigli gol za 2:2 i pravi haos na stadionu.

No, ispostavilo se da tada utakmica nije završena. Naprotiv, sudija Glenn Nyberg je prekinuo utakmicu zbog bacanja topovskih udara u teren, iako je vrijeme utakmice isteklo.

Nakon sat i po od posljednjeg zvižduka na utakmici, sudija Nyberg je pozvao igrače da se vrate na teren i odigraju tri minute. Tom prilikom je i poništio gol kojeg su Argentinci postigli za 2:2, tako da su se posljednje tri minute igrale s vodstvom 2:1 za Marokance.

Utakmica je nastavljena bez prisustva gledalaca, VAR je poništio gol Argentinaca zbog ofsajda, a nakon tri minute označen je konačni kraj utakmice. Marokanci su upisali veliku pobjedu nad Argentincima na startu Olimpijskih igara u Parizu, a nogomet je dobio najčudniju situaciju posljednjih decenija.

Nakon utakmice, selektor argentinske olimpijske reprezentacije Javier Mascherano poručio je kako je ovo "najveći cirkus u historiji nogometa". Oglasio se i legendarni Lionel Messi kratkom porukom na Instagramu u kojoj je napisao "Nevjerovatno".
Olimpijske igre u Parizu još uvijek nisu službeno ni počele, a već smo dobili scenu kakvu niko ni u ludilu nije mogao očekivati. Službeno otvaranje zakazano je za petak od 19:30.