Nogomet
23

Mateo Sušić: Možda se dogovorim sa Sheriffom, ali imam ponude iz Turske, Holandije i Belgije

Piše: D. B.
Mateo Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mateo Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što mu je istekao ugovor sa Sheriffom iz Tiraspola, bh. reprezentativac Mateo Sušić je postao slobodan igrač. On je odbio produžiti saradnju po istim uvjetima koje je imao kao kapiten moldavskog kluba, a ako ne bude kompromisa u sljedećih nekoliko dana, prihvatit će jednu od brojnih ponuda koje je dobio.

Sušić je kao kapiten Sheriffa i reprezentativac BiH tražio ugovor s nešto boljim uslovima, no, klub ih nije mogao ispuniti. Ipak, mogućnost za dogovor još uvijek nije isključena.

"Imao sam ugovor na dvije godine plus jednu, ali opcija za treću godinu se aktivira ako se klub i ja dogovorimo. Još tokom ljeta sam obavijestio čelnike kluba da neću produžiti ugovor po istim uslovima, pred kraj prvenstva smo počeli pregovore i dobio sam ponudu, ali nisam bio zadovoljan jer sam bio kapiten kluba i reprezentativac BiH te da zbog toga zaslužujem bolju ponudu. Moji uslovi su za njih bili preveliki, tako da se još uvijek nismo dogovorili. Međutim, nije isključeno da će se to dogoditi u narednim danima, otputovat ću u Tiraspol zbog drugih obaveza", izjavio je Sušić za portal Klix.ba.

On već ima nekoliko dobrih ponuda, tako da s pronalaskom novog angažmana neće biti problema. Njegov cilj je osigurati egzistenciju te ostati dio reprezentacije BiH.

"Danas je objavljeno da sam slobodan, a imao sam već petnaestak poziva zainteresovanih klubova. Ako ne ostanem u Sheriffu, pokušat ću se malo približiti Evropi, jer je iz Moldavije teško otići u neku od najjačih liga. Ako ne ostanem u Sheriffu, izabrat ću klub iz nešto bolje lige od moldavske, pa onda probati pronaći angažman u nekoj od liga petice. Imam 26 godina, nisam više tako mlad, sada trebam potpisati ugovor kojim ću osigurati egzistenciju. Također, važno mi je da sam u dobrom klubu i zbog reprezentacije. Kad sam već dobio poziv igrajući za Sheriff, trebam ciljati bolju ligu kako bih ostao među Zmajevima. Danas sam dobio poziv iz odličnog kluba iz Hrvatske, a zvali su me iz Turske, Holandije, Danske i Belgije. Primamljivi su klubovi, ali još uvijek ništa nije odlučeno. Šanse da ostanem u Sheriffu ili da promijenim klub su 50:50", rekao je bh. reprezentativac.

Sušić je prije Sheriffa nastupao za Cluj, Energie Cottbus, Istru i mostarski Zrinjski, a bio je član U19 i U21 reprezentacije BiH. Trenutno je član A reprezentacije.