Procurili detalji
36

Mbappe je imao dogovoren transfer u Englesku, posao propao zbog suludog zahtjeva PSG-a

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ugledni francuski list L'equipe donio je priču o najvećem propalom transferu svih vremena, a radi se o prelasku Kyliana Mbappea u Liverpool, na koji je francuski nogometaš bio pristao!
Sve se odigralo još 2022. godine, kada je Mbappe već uveliko blistao u dresu Paris Saint Germaina, a tada je usmeno dogovorio prelazak u Liverpool.
Pristao je Mbappe da se pridruži klubu s Anfield stadiona, koji je PSG-u poslao ponudu od 200 miliona eura, a tu su nastupili problemi.

Naime, L'equipe javlja da je tada PSG u suludom zahtjevu od Liverpoola tražio da udvostruči svoju ponudu i za Mbappea plati obeštećenje od 400 miliona eura!

Tada su pregovori o transferu Mbappea propali, a godinu ranije je francuski nogometaš javno hvalio Redse u izjavi za britanske medije.

"Ove sezone Liverpool je bio stroj u Premier ligi. Učinili su da pobjeda izgleda lako, ali istina je da nikad nije lako doći do nje. Predstave kakve su do sada imali ne događaju se samo tako. Biti tako nemilosrdan kao što su oni bili rezultat je puno napornog rada na treninzima i vrlo dobrog menadžera", rekao je tada Mbappe.

Na kraju je Mbappe ostao u PSG-u do isteka ugovora ovog ljeta, a tako su Sveci s Parka prinčeva ostali praznih ruku, jer je reprezentativac Francuske besplatno prešao u redove Real Madrida.

Kraljevski klub je najviše profitirao iz cijele priče i sada u svom timu ima vjerovatno najboljeg nogometaša današnjice.