Strogo pravilo
195

Mbappe na Euru ne smije nositi masku s kojom se pojavio na treningu

H. H.
Mbappe na jučerašnjem treningu Francuske (Foto: Twitter)
Mbappe na jučerašnjem treningu Francuske (Foto: Twitter)
Kylian Mbappe se jučer na treningu reprezentacije Francuske pojavio s maskom za koju se pretpostavljalo da će nositi u nastavku Evropskog prvenstva, ali ipak to neće biti slučaj.

Na jučerašnjem treningu se pojavio s maskom u bojama zastave Francuske, ali prema članku 42. UEFA-inog pravilnika, ljekarska oprema koju igrač nosi na teren mora biti jednobojna, a Mbappeova maska to nije.

Mbappe je na utakmici protiv Austrije slomio nos u vazdušnom duelu s jednim protivničkim igračem te je zbog toga morao napustiti igru.

Nakon meča je odlučeno da ne ide na operaciju koju je prolongirao nakon eura, a od fanova je tražio pomoć u izboru maske koju će nositi u nastavku takmičenja.

Na kraju je je izbor pao na masku u bojama Francuske, ali prema pravilima ne smije je nositi ukoliko za to ne dobije posebno izuzeć, što je malo vjerovatno da će se desiti.

Mbappeov nastup u duelu protiv Nizozemske večeras je i dalje upitan, a neke informacije iz francuskih medija govore da nije isključeno i da kapiten Trikolora propusti ostatak grupne faze.