Pet puta je mijenjao
61

Mbappe o igranju s maskom: Užasno je, ne vidim šta se sve dešava na terenu

E. B.
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe je slomio nos u prvom kolu protiv Austrije 1:0 i ostatak Eura igra sa zaštitnom maskom na licu, a uoči današnje utakmice s Belgijom je otvoreno progovorio o svom iskustvu.

Kako je istakao, maska mu stvara ogromne probleme tokom igre.

Kako je rekao, pet puta je mijenjao masku do sada jer mu nijedna nije odgovarala. Nada se da su mu sada za duel protiv Belgije napravili odgovarajuću.

"Užasno je nositi masku. Vidno polje mi je suženo i ne vidim šta se sve dešava na terenu. Također, maska mi zadržava znoj na licu", rekao je Mbappe koji je opisao i osjećaj kada je zaigrao prvi put s maskom protiv Nizozemske u trećem kolu.

"Imao sam osjećaj da gledam utakmicu u 3D formatu iz VIP lože. Vidio sam ljude na terenu, ali osjećao sam kao da ja ne igram. Čim mi ljekari dozvole da skinem masku, skinut ću je", poručio je Mbappe.

Mbappe će danas kao kapiten predvoditi Francusku u duelu osmine finala Eura protiv Belgije. Susret u Düsseldorfu počinje u 18 sati i bit će u direktnom televizijskom prijenosu na BHRT, a možete ga pratiti i u tekstualnim prijenosima na portalu Klix.ba.