Nakon odlaska iz Pariza
153

Mbappe tužio PSG i zadaje mu najteži udarac: Moguće izbacivanje iz Lige prvaka

D. P.
Mbappe želi naplatiti ono što je zaradio (Foto: EPA-EFE)
Mbappe želi naplatiti ono što je zaradio (Foto: EPA-EFE)
Ne samo da je besplatno odlučio napustiti Paris Saint Germain i otići u Real Madrid, već je Kylian Mbappe odlučio zadati posljednji žestok udarac svom donedavnom klubu.

Mbappe je, uprkos unosnim ponudama da ostane u PSG-u i postane legenda kluba, odlučio ispuniti snove i preći u Real Madrid. Jedan od najboljih nogometaša današnjice besplatno je prešao u Real nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, a u Madridu je već odigrao dvije službene utakmice, postigao jedan gol i osvojio Superkup Evrope.

No, nije zaboravio na PSG. Ipak, njegov odnos s Parižanima više nije tako dobar, pa se svog bivšeg kluba sjetio na način da ga je tužio.

Ugledni francuski Le Monde prenosi kako je Mbappe odlučio podnijeti tužbu protiv PSG-a i predati je na adrese UEFA-e i Francuske profesionalne nogometne lige (LFP).

Mbappe je prijavio da mu PSG nije isplatio novac koji mu se duguje, a radi se o cifri od 55 miliona eura neisplaćenih plata i bonusa.

Ono što bi moglo biti najgore po PSG, jeste da u slučaju proglašavanja krivim, pariski klub rizikuje izbacivanje iz Lige prvaka.