Reakcija MMA zvijezde
48

McGregor na meti kritika: "Čuo sam da se drogira, ne može odraditi ni trening kamp"

N. K.
Conor McGregor (Foto: EPA-EFE)
Conor McGregor (Foto: EPA-EFE)
Irac Conor McGregor je posljednju borbu u MMA imao prije više od tri godine, a nakon što se nedavno povukao iz već dogovorene povratničke borbe protiv Michaela Chandlera, stižu brojne reakcije.

Jedna od njih stigla je od penzionisanog Bena Askrena koji je bio gost "Funky and the Camp" podcasta s Danielom Cormierom.

"Više je nego očito da je McGregor ovisnik. On je dovoljno bogat i ovisnost ne utječe previše negativno na njegov život. Svi mu dopuštaju da radi šta god poželi, ali taj tip očito samo ide po partyjima i ne može odraditi trening kamp. Shodno tome, on se ne može ni pripremiti za meč. U javnosti su snimci na kojima se vidi kako konstantno ide u noćne izlaske. Slušajte, ako ste bogati i slavni, a pritom nikog ne ubijate i ne radite ništa što će vas odvesti u zatvor, onda u redu, živite svoj život", rekao je Askren pa dodao kako vjeruje da se Irac drogira:

"To je veoma frustrirajuće, ali postoji snimka gdje sam još 2023. godine rekao kako Chandler treba krenuti dalje i reći Conoru: 'Hej, ti više nisi ozbiljan borac. Ovisnik si i ne možeš trenirati'. Puno puta sam to rekao. Conor je vjerovatno ovisnik o drogama i alkoholu. Ne znam mogu li to govoriti ako ga nisam zapravo gledao kako konzumira sve to, ali gledao sam dovoljno videa kako bih shvatio da je on van kontrole. Konstantno je na zabavama, a prema onome što sam čuo, Conor je na raznoraznim supstancama."

Podsjetimo, McGregor je u posljednjem meču zbog povrede izgubio od Dustina Poiriera, otprilike pola godine nakon što je Amerikanac postao prvi borac koji je McGregora pobijedio nokautom.