Legendarni Zmaj
142

Medunjanin o Tahiroviću: Bosanci često misle da je trener protiv njih, on to mora izbaciti iz glave

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni bosanskohercegovački reprezentativac Haris Medunjanin je istakao da je Benjamin Tahirović jedan od najtalentovanijih bh. nogometaša.

Kazao je da je naš mentalitet težak te da često mislimo da je trener protiv nas kao i da Benjamin takve stvari mora izbaciti iz glave i vrijedno raditi.

"Benjamin Tahirović će možda napustiti Ajax, ali ga i dalje vidim kao jednog od najtalentovanijih bh. nogometaša, bio je planirani nasljednik Miralema Pjanića, ali ako kao 21-godišnjak ne igraš za svoje klubove, teško je igrati za reprezentaciju", rekao je Medunjanin te komentarisao zašto Tahirović nije opravdao očekivanja u Amsterdamu.

"Naš mentalitet je poprilično težak, ponosni smo i svi mislimo da je on zvijezda, ali ako to odmah ne pokažete u Ajaxu, drugi će pritisnuti da zauzmu vaše mjesto. S tim se morate nositi, ali Bosanci često misle da je trener protiv njih, no Benjamin to mora izbaciti iz glave, mora vrijedno raditi i sam zaslužiti mjesto startnoj postavi", dodao je Medunjanin za nizozemske medije.

Tahirović ove sezone nije igrao za Ajax budući da se spominjalo da će napustiti klub do kraja prijelaznog roka. Za reprezentaciju BiH je odigrao deset utakmica.