Nogomet
22

Memišević: Oduševljen sam pozivom u reprezentaciju, nisam očekivao da ću biti uvršten

Piše: O. T.
Samir Memišević
Samir Memišević
Štoper Radnika iz Bijeljine Samir Memišević (22), nakon sjajne sezone u klubu okrunjene titulom u Kupu Bosne i Hercegovine, nagrađen je pozivom u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Memišević iza sebe ima odličnu sezonu koju je zapečatio sa dva gola u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH kada je Radnik rezultatom 3:0 savladao Slobodu (ukupno 4:1). Pozivu u reprezentaciju se nadao, ali nakon što je najprije objavljen spisak olimpijske selecije BiH gdje je uvršteno i njegovo ime, mislio je da od poziva A tim neće biti ništa.

"Bilo je ranije naznaka da ću dobiti poziv, ali kada sam vidio da sam uvršten na spisak olimpijske selekcije, onda sam mislio da neću biti i na spisku A selekcije. Sjedio sam sa prijateljima na kafi kada sam preko interneta saznao za poziv. Bio sam oduševljen", kazao je 22-godišnji štoper.

Pored velike časti i igranja u A timu svoje zemlje, velika je čast i igrati zajedno sa Edinom Džeko, Miralemom Pjanićem, Asmirom Begovićem...

"Mnogo se radujem što ću se sresti sa Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem, Asmirom Begovićem... Oni su, prije svega, ljudske veličine, a onda i veliki igrači. Velika je čast biti sa njima", dodaje Memišević.

Mladi štoper je svoju fudbalsku karijeru započeo u Slavenu iz Živinica. Na ljeto 2012. godine prešao je u Slobodu, nakon čega je otišao u srbijanske Teleoptik Zemun i Bežaniju. Potom se vratio u bh. fudbal kada je na ljeto 2014. godine potpisao za Radnik iz Bijeljine. Prva sezona bila je borba za opstanak, druga je trebala biti slična, ali desila se senzacija.

"Na početku sezone željeli smo opstati u ligi. Nije se maštalo o Evropi. Međutim, nakon prvog dijela sezone vidjeli smo da i kroz ligu možemo do Evrope, ali smo se kasnije fokusirali samo na Kup BiH i mislim da smo ga zasluženo osvojili", smatra naš sagovornik.

Radnik je osvajanjem Kupa izborio plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu, a ključna osoba u tome bio je trener kluba Slavko Petrović.

"Petrović je zaista veliki stručnjak što se vidi i na rezultatima. Od jedne prosječne ekipe napravio je veliku senzaciju. To je disciplinovan čovjek koji ništa ne prepušta slučaju", kazao je Memišević čiji ugovor sa Radnikom ističe na ljeto 2017.