Nesvakidašnja situacija
9

Menalo otpisan u klubu: Riera ga napao pred svima i okrivio za gladnu djecu

H. H.
Luka Menalo i Albert Riera (Foto: ekipa.svet24.si / montaža)
Luka Menalo i Albert Riera (Foto: ekipa.svet24.si / montaža)
Bosanskohercegovački nogometaš Luka Menalo u nastavku sezone neće nositi dres slovenskog prvaka Celja, a portal Ekipa.svet24 otkrio je nevjerovatan razlog za njegov odlazak.

Kako tvrde, pozivajući se na pouzdani izvor, tokom jednog od sastanaka trener Albert Riera navodno je pred svima napao Menala, pokazao mu analizu njegove igre i pred svima ga kritikovao kao posebno lošeg.

To nije bilo sve, jer je španski stručnjak otišao toliko daleko da je Menalu poručio da zbog njega djeca svih ljudi u klubu neće imati šta da jedu, aludiravši na slabe rezultate tima u posljednje vrijeme, prenosi Ekipa.svet24.

Inače, Menalo je na posudbi iz zagrebačkog Dinama u redovima Celja, a Riera se vratio na klupu slovenskog prvaka nakon što je napustio posrnuli Bordeaux i zamijenio Damira Krznara koji je do tada bilježio dobre rezultate.

Zanimljivo je da je Riera vodio Celje u četiri utakmice otkako se vratio u Sloveniju. Pobijedio je jednu, a izgubio tri. U onoj u kojoj je pobijedio, jedini pogodak protiv Shamrock Roversa (1:0) postigao je 28-godišnji Menalo.

Celje će u četvrtak na svom terenu protiv armenskog Pyunika pokušati anulirati poraz 1:0 iz prve utakmice u play-offu Konferencijske lige i prvi put u historiji plasirati se u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

Menalo je prethodno bio član Čapljine, Višića, Širokog Brijega, Dinama, Slaven Belupa, Olimpije i Rijeke. Za reprezentaciju BiH je skupio 15 nastupa i postigao je tri gola.