Tužio svoj bivši klub
17

Mendy progovorio o lažnim optužbama za silovanje i izazvao buru: Nisam tu bio jedini igrač Cityja

D. P.
Mendy je tužio svoj bivši klub (Foto: EPA-EFE)
Mendy je tužio svoj bivši klub (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnja zvijezda Manchester Cityja Benjamin Mendy konačno je progovorio o lažnim optužbama za silovanje koje su mu uništile karijeru, a svojim riječima izazvao je pravu buru u nogometnoj javnosti.

Mendy (30) je dvije godine proveo van terena i na sudu zbog pet optužnica za silovanje i jednog pokušaja seksualnog napada. Međutim, sve one su bile lažne, utvrdio je sud u Manchesteru prošle godine i Francuz je oslobođen optužbi.

Vratio se nogometu, a njegov Manchester City ga se odmah riješio, pa je Mendy danas član francuskog Lorienta. U velikom intervjuu za Tele Football odlučio je progovoriti o svemu i otkriti da je na zabavama u Cheshireu bilo još nogometaša Manchester Cityja, koji su radili isto što i on, ali je samo on bio meta.

"Još nekoliko igrača iz prvog tima Manchester Cityja, uključujući i kapitena, bili su na zabavama kojima sam i ja prisustvovao i koje sam organizovao. Svi smo pili alkohol i imali povremeno odnose sa ženama. Svi smo prekršili Covid-19 ograničenja. To ne opravdava moje ponašanje, ali nije fer da me Manchester City izdvaja na način koji sam ja to učinio", rekao je Mendy i podvukao najvažnije:

"Jedina razlika između mene i ostalih igrača Manchester Cityj je u tome što sam ja bio taj koji je lažno optužen za silovanje. Ja sam jedini javno ponižen", rekao je ogorčeni Francuz.

Za reprezentaciju Francuske Mendy je odigrao 10 utakmica i postao prvak svijeta 2018. godine, a s Manchester Cityjem je osvojio četiri trofeja Premier lige.