Španci tvrde
25

Messi dogodine napušta Inter Miami, odlučio je da karijeru završi u svom dječačkom klubu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Lionel Messi (37) neće završiti karijeru u dresu Inter Miamija, čiji je član već više od godinu, a katalonski list El Nacional ekskluzivno je objavio da će on na kraju sezone napustiti američki klub.
Kako tvrdi El Nacional, Messi ne namjerava produžiti ugovor s Inter Miamijem koji mu ističe krajem 2025. godine, a plan je da se i prije toga, odnosno naljeto vrati u svoj dječački klub.

Naravno, radi se o Newell's Old Boysima, klubu iz čije je omladinske škole Messi kao 13-godišnjak stigao u Barcelonu, gdje je postao najbolji nogometaš svih vremena.

Messi nikada nije zaboravio gdje je napravio svoje prve nogometne korake, a El Nacional je podsjetio i na izjavu Argentinca iz 2016. godine.

"Ako bih se sutra vratio u Argentinu, što bih voleo da učinim, igrao bih samo za Newell's", prenio je Messijeve riječi katalonski El Nacional.

Pomenuti list navodi i kako bi to bila logična odluka Messija, koji će se vratiti u domovinu pred Svjetsko prvenstvo 2026. godin u Americi, Kanadi i Meksiku. Taj Mundijal će mu zasigurno biti i posljednji u karijeri.

U aktuelnoj sezoni američkog MLS-a Messi ima 14 golova i 10 asistencija na 15 odigranih utakmica.