"Ostvario sam sve snove"
77

Messi otkrio da ne razmišlja o igranju na Svjetskom prvenstvu 2026.: Moj kraj je blizu

E. B.
Lionel Messi
Lionel Messi
Legendarni argentinski nogometaš Lionel Messi (37) je sinoć na Floridi dobio nagradu Marce za najtrofejnijeg igrača u historiji nogometa, a u govoru je istakao kako nije siguran da ćemo ga gledati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine jer bi tada već mogao biti u penziji.

Messi je još prošle sezone postao najtrofejniji u historiji, a početkom ovog mjeseca je "podebljao" rekord osvojivši Supporters' Shield trofej za najbolju ekipu MLS-a u ligaškom dijelu sezone, što mu je bio 46. trofej u profesionalnoj karijeri.

"Ne brojim titule, a gledajući video koji su mi pripremili svašta mi je prolazilo kroz glavu. Bilo je i teških trenutaka, nije sve lijepo. Razočaranja su mi pomogla da rastem kao nogometaš i kao osoba", poručio je Messi.

Ono najznačajnije pitanje koje je dobio je glasilo - do kada će igrati i da li ćemo ga gledati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine?

"Moj kraj je blizu, tako da uživam i maksimalno cijenim svaki trenutak. Argentina i Barcelona su moj dom, a i danas sam na mjestu gdje se osjećam veoma sretno. Hvala Bogu, ostvario sam sve snove koje sam imao, uključujući i najveći san da osvojim Svjetsko prvenstvo. Što se tiče mog nastupa na Svjetskom prvenstvu 2026., ne želim gledati toliko u budućnost, nego uživati dan po dan. Nadam se da ću moći nastaviti igrati na ovom nivou, osjećati se dobro i biti sretan. To mi je ,nogo važnije nego razmišljati hoću li ili neću igrati na Svjetskom prvenstvu. Kad dođe vrijeme za to, vidjet ćemo", poručio je Messi.