Fanovi oduševljeni
46

Messi s reperom predstavio nove kopačke, inspirisane su kultnim Adidas modelom patika

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Lionel Messi danas je u saradnji s portorikanskim reperom Bad Bunnyjem predstavio nove kopačke, koje je proizveo Adidas, a koje su privukle veliku pažnju fanova.

Adidasov direktor dizajna Rafael Mayorga radio je s obje zvijezde od samog početka i spomenuo je kako je Bad Bunny koristio arhivu brenda kako bi pronašao inspiraciju.

Nove kopačke su inspirisane pomenutim modelom Adidas patika Gazzelle iz 1966. godine.

"Izvukli smo toliko patika iz arhiva pa tako kopačke sadrže nekoliko stvari iz prvog, originalnog modela Gazella. Napravljena je zaista posebna kopačka prema Messijevim igračkim specifikacijama. Lagani materijali i zlatno dno, a dodali smo nekoliko sitnih detalja", objasnio je Mayorga.

Kopačke su u smeđoj boji, a upitan o saradnji s Bad Bunnyjem, Messi je za ESPN rekao da nije oklijevao pristati na ovu saradnju i projekat.

"Stvarno volim njegovu muziku. Pratim ga već dugo, a na playlistama koje slušam sa svojom porodicom uvijek se nađe neka njegova pjesma. To je dio miksa koji uvijek svira", rekao je Messi.

U međuvremenu, Bad Bunny, "Kralj latino trapa", koji je pobijedio u šest kategorija na nedjeljnoj dodjeli nagrada Billboard Latin Music, govorio je o tome kako najveći nogometaš ikada inspiriše njegov rad.

"Uvijek sam bio Messijev obožavatelj, tako da je saradnja s njim ostvarenje sna. Očito je da se divim njegovom talentu i izvrsnosti u igri, ali također sam ga vidio kao primjer kako ostati skroman, pustiti da vaš rad govori sam za sebe i ostati fokusiran. Njegova predanost i trud su ono što ga zaista izdvaja od ostalih, i to je nešto što sam pokušao oponašati", dodao je Bad Bunny.

Messi je također govorio o utjecaju koji njih dvojica imaju na latinoameričku zajednicu. utjecaj koji obojica imaju na latinoameričku zajednicu.

"Za mene, a pretpostavljam i za Bad Bunnyja, latinoamerička zajednica ima ogromnu važnost u našim životima. Velik dio naših obožavatelja su Latinoamerikanci, a tu je i veza jezika, kulture i društva koja je vrlo posebna. Sada kada živim u Miamiju sa svojom porodicom, svjesniji smo tih veza koje nas ujedinjuju kao Latinoamerikance", rekao je Messi za ESPN.