Vratio se na teren
149

Messi šokiran prekidom: Ovo je katastrofa, zašto su čekali da utakmica počne?

N. K.
Messi na terenu stadiona u Brazilu (Foto: EPA-EFE)
Messi na terenu stadiona u Brazilu (Foto: EPA-EFE)
Argentinski kapiten Lionel Messi i selektor Lionelom Scaloni vratili su se na teren stadiona u Sao Paulu nekoliko minuta nakon što se njihova selekcija povukla u svlačionicu tokom prekida kvalifikacionog meča s Brazilom.
Dvojac je želio dobiti više informacija, a nogometaš Paris Saint-Germaina je prema pisanju španskih medija poručio kako su ih trebali ranije obavijestiti o svim problemima.

"Prije utakmice su nam rekli da možemo igrati. Čekali su da meč počne. Zašto su uopšte čekali da utakmica počne? Već tri dana smo u Brazilu i niko nam ništa ranije nije spomenuo. Ovo je katastrofa", govorio je Messi što se moglo jasno čuti i u TV prijenosu.

[TWITTER]1434608357470609409[/TWITTER]

Utakmica velikih rivala u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prekinuta je nakon što su zdravstveni radnici upali na teren tražeći da gostujući igrači napuste igralište zbog kršenja korona protokola.

Problem je bio u Cristianu Romeru, Emilianu Martinezu, Emilianu Buendiji i Giovaniju Lo Celsu koji su brazilskim vlastima rekli da u posljednje vrijeme nisu boravili na engleskom tlu, iako svi oni nastupaju u Premiershipu.

Podsjetimo, u Brazilu je na snazi pravilo o obaveznoj izolaciji za sve one koji su boravili u Engleskoj u prethodne dvije sedmice.

Argentinci su nezadovoljni i zbog toga što im je najviše izvršno nogometno tijelo u Južnoj Americi garantovalo da neće biti problema.