Oduševio vjernike
3.4k

Mesut Özil snimljen kako usisava džamiju koju opisuju kao remek-djelo Mimara Sinana

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nekada velika zvijezda svjetskog nogometa Mesut Özil snimljen je kako čisti i usisava džamiju u naselju Uskudar u Istanbulu.

Mesut Özil (35) živi daleko od nogometnog svijeta nakon što je prošle godine iznenađujuće rano završio bogatu karijeru. Nekadašnji igrač Real Madrida i Arsenala posvetio se treninzima, pa je tako doživio nevjerovatnu mišićnu transformaciju.

Dok trenira, Özil pronađe vremena i za društveno-korisni rad, pa je tako danas popularan na društvenim mrežama nakon snimka dok čisti i usisava džamiju u istanbulskom naselju Uskudar.

Riječ je o Šemsi Ahmet-pašinoj džamiji koju je dizajnirao carski arhitekt Mimar Sinan. Radi se o jednoj od najatraktivnijih džamija u Istanbulu zbog spoja vrhunske arhitekture s prirodnim krajolikom koji je okružuje.

Özilov snimak i fotografije iz džamije potaknuli su brojne komentare na društvenim mrežama i mnogi imaju samo riječi hvale za nekada veliku nogometnu zvijezdu koja je s reprezentacijom Njemačke postala prvak svijeta 2014. godine.

Inače, Mesut Özil već dugo je van najelitnijeg svjetskog nogometa, najviše svojom voljom. Iako je prošle godine zvanično završio karijeru, i godinu prije toga odigrao je samo četiri utakmice za Bašakšehir, tako da ga na velikoj sceni nismo gledali duže od dvije godine.

Rođen u Gelsenkirchenu kao potomak turskih migranata, Özil je nastupao za reprezentaciju Njemačke i s njom postao prvak svijeta. Igrao je za Real Madrid, Arsenal, Schalke, Werder, Fenerbahče i Bašakšehir, u kojem se i oprostio od nogometa.