Deveto pojačanje
317

Mihael Kuprešak potpisao za Sarajevo, pojačat će deficitarne pozicije u ekipi

D. P.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Dvadesetrogodišnji nogometaš Mihael Kuprešak potpisao je trogodišnji ugovor i postao novi igrač FK Sarajevo.
Na Koševo stiže iz ekipe Širokog Brijega gdje je u protekloj sezoni nastupio 36 puta, pri tome postigavši pet pogodaka. Mihael je u bosanskohercegovačkom prvenstvu i kup utakmicama upisao 63 nastupa.

Karijeru je započeo u ekipi Osijek II gdje je u drugom rangu takmičenja skupio 63 nastupa, postigao pet pogodaka i upisao devet asistencija.

Kuprešak se najbolje snalazi na poziciji lijevog beka, a u svojoj karijeri je pokrivao i poziciju lijevog i desnog krila. Također, nastupao je i za mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske. Sa Bordo klubom potpisao je ugovor do maja 2027. godine.

Kuprešak će tako pojačati konkurenciju po lijevoj strani, koja je trebala osvježenje i vidjelo se to na utakmici odigranoj sinoć u Konferencijskoj ligi, gdje je Sarajevo, uprkos odličnom nastupu, imalo problema u branjenju napada Aktobea koji su dolazili s te strane.

Sarajevo je ovoga ljeta dovelo Filipa Jovića, Nermina Mujkića, Momodoua Jattu, Emila Rockova, Aleksandra Đorđevića, Andreju Ristića, Vladana Bubanju, Brunu Unušića i sada Mihaela Kuprešaka. Nekoliko igrača iz juniorskog tima prekomandovano je u seniorski tim, dok se nekoliko igrača vratilo s posudbi.