Bivši Zmaj
69

Milan Đurić bi u januaru mogao napraviti transfer karijere, želja je italijanskog velikana

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Milan Đurić mogao bi u januaru da napravi veliki transfer, koji bi došao u njegovoj 35. godini života, kada njegova karijera već praktično na zalasku.
Kako su danas objavili italijanski mediji, Đurić je jedna od dvije opcije koje razmatraju u Romi za zimski prelazni rok i rješavanje pitanja rezervrnog napadača.
Druga opcija je Bijeljinac Luka Jović, koji nastupa za ekipu Milana, a prednost Đurića u cijeloj priči je što bi sigurno bio značajno jeftinija opcija za Vučicu.

Đurić je trenutno član Monze, u koju je prošlog januara stigao u transferu vrijednom 2 miliona eura iz Verone, a od tada pruža fantastične partije.

U finišu prošle sezone je sa svojih nekoliko golova pomogao Monzi da izbori opstanak, a u aktuelnoj ima dva postignuta gola na šest utakmica, što je skoro polovina postignutih golova ovog kluba koji se nalazi na pretposljednjoj poziciji na tabeli Serije A.

Podsjećamo, Đurić je gotovo kompletnu dosadašnju karijeru proveo u Italiji, gdje je nastupao za Cesenu, Ascoli, Crodone, Parmu, Cremonese, Trapani, Cittadellu i Salernitanu, a jedini angažman van Čizme bio mu je onaj u engleskom Bristol Cityju.

Za reprezentaciju BiH je Đurić odigrao 15 utakmica i postigao 7 golova.