Želi ga slavna Roma
55

Milan Đurić je u 35. godini hit Serije A, agent sve ispričao: Ljetos nismo htjeli prihvatati ponude

D. P.
Đurić briljira posljednjih sezona u Italiji (Foto: EPA-EFE)
Đurić briljira posljednjih sezona u Italiji (Foto: EPA-EFE)
Iskusni bosanskohercegovački napadač Milan Đurić u posljednjih godinu dana briljira na terenima italijanske Serije A, a sada je o njegovoj sadašnjosti i budućnosti progovorio menadžer Vittorio Sabbatini.
Đurić (34) proživljava novu mladost i čini se da igra bolje nego ikad. Tokom zime je prešao iz Verone u Monzu, a onda ovu ekipu svojim golovima zadržao u Seriji A. Uprkos slabijem početku nove sezone, Đurić je postigao dva od pet golova Monze na startu i još uvijek je pravi hit.

O transferu ovog Tuzlaka priča se i posljednjih dana, a u fokusu je zbog navodnog interesa Rome. Eventualni transfer na Olimpico bio bi mu najveći izazov karijere, ali i nagrada za predan rad tokom svih ovih godina.

Menadžer nogometaša je u intervjuu sa Gianlucom di Marzijom ispričao trenutnu situaciju, progovorio oko ponuda, ali i ispričao kako je prešao iz Verone u Monzu.

"U januaru je Monza tražila napadača s posebnim karakteristikama, klasičnog centarfora, fizički jakog koji je sposoban da zabija golove, ali i da igra za tim i žrtvuje se. U Milanu Đuriću su identifikovali pravog napadača. Verona ima preciznu politiku, da uzmu igrače, dovedu ih na visok nivo i onda prodaju. Na taj način je i Đurić završen. Kada je stigla korisna ponuda poput one iz Monze, prihvatili su je. Ekonomski uslovi bili su veoma dobri za sve", rekao je Sabbatini.

Ključni posao obavio je sportski direktor Monze Adriano Galliani, koji je godinama "žario" italijanskim nogometom kao prvi čovjek Silvija Berlusconija u Milanu, a sada vodi Monzu.

"Đuriću se mnogo sviđala Verona, ali kada stigne tako dobra ponuda, znali smo da je to dobro rješenje. Jedan od odlučujućih faktora bio je lični angažman Gallianija, koji je sa svojim saradnicima uspio završiti posao", dodaje Đurićev menadžer.

Već tokom ljeta stigle su brojne ponude iz Serije A, ali je Đurić sa svojim menadžerom odlučio ostati u Monzi jer je tu samo proveo pola godine.

"Đurić je izazvao interesovanje zbog karakteristika koje ima, jedinstvenih u Italiji. Dobio je najveći broj duela u prvenstvu i možemo reći da je privukao brojne klubove. Ljetos nismo željeli uzimati u obzir ponude jer je stigao samo pola godine prije toga, pa smo veoma fokusirani na situaciju u Monzi. Tek smo u oktobru, a Milan je sretan u Monzi", dodao je njegov menadžer.

No, ako nastavi s odličnim igrama do januarskog prijelaznog roka, vrlo je moguće da reprezentativac BiH u zenitu karijere promijeni klub i možda dođe do najvećeg izazova u karijeri.

Ovaj nekadašnji reprezentativac BiH odigrao je 15 utakmica za Zmajeve i postigao sedam golova. Svojim partijama oduvijek je oduševljavao navijače BiH, ali je često bio u nemilosti selektora, nerijetko i nepravedno zapostavljan, pa je odlučio oprostiti se od dresa nacionalnog tima.