16-godišnji Camarda
15

Milanovo čudo od djeteta je 83 sekunde bilo rekorder Lige prvaka, a onda mu je VAR srušio snove

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Milana su sinoć u trećem kolu Lige prvaka savladali Club Brugge rezultatom 3:1, a pobjeda Rossonera je mogla biti i ubjedljivija da VAR nije poništio gol 16-godišnjem Francescu Camardi koji bi postao novi rekorder elitnog evropskog klupskog takmičenja.

U 75. minuti Milanov trener Paolo Fonseca u igru je ubacio Camardu (16) a on je u 87. minuti pogodio glavom za 4:1.

Odmah je skinuo dres, a saigrači su ga podigli na svoja ramena kako bi mu čestitali na tome što je postao najmlađi strijelac u historiji Lige prvaka.

Camarda se, činilo se u tom trenutku, upisao u strijelce sa 16 godina i 226 dana, no njegova radost je trajala tačno 83 sekunde kada je glavni sudija meča Felix Zwayer na asistenciju VAR sudije Christiana Dingerta poništio pogodak zbog ofsajda.

Osim što mu je poništio pogodak i srušio snove, Zwayer je Camardi pokazao i žuti karton zbog skidanja dresa.

"Bio je to emotivni trenutak za mene. Bio je to najbolji trenutak u mom životu, ali VAR me izigrao. Jako sam razočaran, ali dogode se takve stvari, posebno u modernom nogometu", rekao je Camarda nakon utakmice.

No, Camarda će još imati vremena postati rekorder Lige prvaka. Ansu Fati je u dresu barcelone pogodio protiv Intera sa 17 godina i 40 dana, te će Camarda imati još barem pet utakmica za oboriti taj rekord.

Camarda će u martu proslaviti 17. rođendan, te će do rekorda moći doći u utakmicama protiv Real Madrida, Slovana, Crvene zvezde, Girone i Dinama.