Podnio ostavku
3

Mile Lazarević više nije trener FK Sloboda: Dok su se ekipe gradile, mi smo štrajkovali

E. M.
Mile Lazarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mile Lazarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mile Lazarević od večeras više nije trener Fudbalskog kluba Sloboda.

Lazarević (59) je nakon večerašnjeg duela na Bilinom Polju u kojem je tuzlanska ekipa osvojila bod (0:0) odlučio napustiti klupu slobode.

“Ovo je bila zahtjevna utakmica u bitno vrijeme i za jedne i druge. Došli smo da pobijedimo, ali žalimo za dva boda. Moramo čestitati domaćinu na fer i korektnoj utakmici, ali nažalost je rezultat 0:0. Čestitam momcima na pristupu, a svima želim više sreće u narednom periodu”, kazao je Lazarević.


Dodao je da je odluku o ostavku donio ranije te da je čovjek koji ispuni ono što kaže.

"Situacija u Slobodi do prije par dana je bila teška, prošli smo kroz težak period. Došlo je do štrajka koji je poništio sav rad koji smo imali. Dok su se ekipe gradile, mi smo štrajkovali i sve se to odrazilo na stručni štab koji je potrošio 2,5 mjeseca. Ova odluka je konačna, čestitke mojim momcima i hvala im na odnosu u večerašnjoj utakmici s obzirom da su za moju ostavku znali prije početka susreta”, zaključio je Lazarević.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak je na klupu Slobode stigao sredinom juna ove godine kada je imenovan za nasljednika Zlatana Nalića. Na klupi tuzlanske ekipe je sjedio 12 utakmica u kojima je ostvario po četiri pobjede, remija i poraza.

Lazarević je u karijeri vodio i Zvijezdu Gradačac, Zvijezdu 09 i Drinu Zvornik.

Sloboda bi u što skorijem roku trebala imenovati novog šefa stručnog štaba.