Nije ništa jeo
33

Militao objasnio zbog čega mu je pozlilo na službenom predstavljanju u Real Madridu

K. H.
Eder Militao (Foto: EPA-EFE)
Eder Militao (Foto: EPA-EFE)
Brazilskom štoperu Ederu Militaou pozlilo je na zvaničnom predstavljanju u Real Madridu, što je privuklo puno pažnje svjetskih medija, a dan nakon toga on je otkrio da poslije dugog putovanja i puno obaveza tokom dana nije uspio ništa jesti.
Militao je još prije početka ljetnog prijelaznog roka prešao iz Porta u Real Madrid u transferu vrijednom 50 miliona eura, a kada je došao na zvanično predstavljanje, u jednom trenutku požalio na mučnicu i vrtoglavicu.

Dan nakon toga, objasnio je šta se tačno dogodilo.

"Imao sam naporan i dug let avionom iz Brazila za Madrid, nakon čega sam odveden na medicinske preglede koje sam uspješno prošao. Poslije sam otišao na stadion i znao sam da slijedi potpisivanje ugovora, zatim predstavljanje navijačima, a u cijelom tom haosu nisam stigao cijeli dan ništa da jedem. Uz tremu koju sam imao, to je na kraju utjecalo da mi pozli na predstavljanju, pa sam morao tražiti da prekinemo konferenciju", rekao je Militao.

Ovaj defanzivac karijeru je počeo u Sao Paulu iz kojeg je 2018. godine prešao u Porto, a samo godinu dana nakon toga uslijedio je transfer u Real Madrid. Za reprezentaciju Brazila ovaj nogometaš koji je rođen 1998. godine upisao je pet nastupa.