Nogomet
13

Evropska liga / Milošević strijelac u remiju Konyaspora i Brage, Šahtar razbio Milićevićev Gent

Piše: O. T.
Deni Milošević proslavlja pogodak (Foto: EPA)
U grupama G, H i I odigrano je 3. kolo Evropske lige. Konyaspor je kod kuće podijelio bodove sa Bragom (1:1), a strijelac za turski tim bio je bh. internacionalac Deni Milošević.

Grupa G

Celta Vigo - Ajax 2:2

Ajax je na teškom gostovanju remizirao sa Celtom iz Viga (2:2). Holanđani su poveli u 22. minuti preko Ziyecha, ali je domaćin samo šest minuta kasnije mogao doći do izjednačenja kada je Rocanglia bio u odličnoj prilici za gol koju nije iskoristio. Izjednačenje je stiglo u 29. minuti, a strijelac je bio Fontas koji pogađa nakon centaršuta Lemosa iz slobodnog udarca.

Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 1:1, a gosti do novog vodstva stižu u 71. minuti kada se Younes sjajno snalazi u kaznenom prostoru protivnika i matira Blanca. Konačnih 2:2 postavlja Orellana u 82. minuti.

Standard Liege - Panathinaikos 2:2

Panathinaikos je na krilima Ibarba (12' i 36') u gostima osvojio bod protiv Standarda iz Liegea (2:2) iako su Grci imali prednost od 2:0 nakon 36. minuta igre. Bod domaćem timu donijeli su Junior (45+1') i Belfodil (82').

Grupa H

Šahtar - Gent 5:0

Šahtar Donjeck je na stadionu u Lavovu deklasirao Gent sa 5:0. Bio je to duel dvije ponajbolje ekipe grupe H i očekivao se uzbudljiviji meč sa više neizvjesnosti. Kovalenko (12'), Ferreyra (30'), Bernard (46'), Taison (75') i Mališev (85') bili su strijelci za ukrajinski tim.

Bosanskohercegovački reprezentativac Danijel Milićević u dresu gostujućeg tima igrao je do 73. minute kada ga je zamijenio Dejaegere.

Konyaspor - Braga 1:1

Konyaspor je na svom stadionu upisao prvi remi u grupi, a protivnik turskog tima bila je portugalska Braga. Bilo je 1:1. Domaćin je poveo golom bh. internacionalca Denija Miloševića koji je svoj prvjenac u ovom klubu postigao u devetoj minuti.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a gosti su nakon deset minuta igre u drugom dijelu stigli do izjednačenja. Strijelac je bio Hassan i ispostavilo se da je on pogodio za konačan rezultat.

Milošević je odigrao cijeli meč, kao i Riad Bajić, dok je treći bh. internacionalac u dresu Konyaspora Amir Hadžiahmetović igrao do 82. minute kada je zamijenjen Sonmez Halilom.

Grupa I

Krasnodar - Schalke 0:1

Schalke je stigao do svoje maksimalne treće pobjede, a slavio je protiv Krasnodara u gostima sa 1:0. Jedini gol postigao je Konopljanka u 11. minuti meča.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac zbog povrede nije igrao u ovom meču.

Salzburg - Nice 0:1

Prvu pobjedu upisala je Nice koja je u gostima savladala Salzburg sa 1:0. Strijelac za francuski tim bio je Plea u 13. minuti.