"Sarajevo ovo zaslužuje"
93

Mirvić euforično proslavio uspjeh Sarajeva u Evropi: Raduj se bordo nacijo!

D. P.
Mirvić oduševljen (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirvić oduševljen (Foto: T. S./Klix.ba)
Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić s oduševljenjem je komentarisao prolazak svog tima u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Nogometaši Sarajeva sinoć su izborili plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige izbacivši kazahstanski Aktobe nakon jedanaesteraca na Koševu. Gosti su slavili s 3:2 u regularnom dijelu utakmice, ali je Sarajevo nakon ukupnih 3:3 u dvomeču, prošlo dalje preko jedanaesteraca.

Sretan zbog plasmana dalje je predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić, koji poručuje da je iza njega predivna nogometna večer koja treba radovati "bordo naciju".

"Raduj se bordo nacijo. Svim igračima i stručnom štabu čestitam na borbi do zadnjeg daha i izborenom prolazu u sljedeću rundu Konferencijske lige. Veliko hvala i svim uposlenicima koji su osigurali da utakmica bude organizovana na visokom nivou kakav Sarajevo zaslužuje", rekao je Mirvić, a onda uputio posebnu zahvalnicu navijačima:

"Posebno se zahvaljujem navijačima koji su sinoć pokazali kako se voli i bodri svoj klub. Bilo je to predivna nogometna večer u kojem su uživali svi, od najmlađih do najstarijih, jer naš stadion dom je svih koji vole naš klub. Atmosfera je bila ne evropska, već još i bolja, prava sarajevska kakva i treba biti", dodaje vlasnik glasačkih prava u FK Sarajevo.

Podsjetimo, Bordo tim će nakon plasmana u drugo pretkolo imati pred sobom još evropskih večeri, a već narednog četvrtka na rasporedu je duel protiv slovačkog Spartaka iz Trnave, ponovo na Koševu.