Predsjednik FK Sarajevo
141

Mirvić: Povećali smo vrijednost Bordo tima za četiri puta od 2021., ovo je samo početak

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo Ismir Mirvić na društvenim mrežama se pohvalio dobrim radom u bosanskohercegovačkom velikanu u posljednje tri godine.

Mirvić je izvukao zanimljiv podatak o vrijednosti ekipe na specijaliziranoj nogometnoj stranici Transfermarkt i tvrdi da je u septembru 2021. godine tim FK Sarajevo vrijedio 3 miliona dolara, odnosno manje od 3 miliona eura, dok je danas to mnogo veći iznos - 11 miliona dolara.

"Unutar tri godine, uspjeli smo da učetverostručimo vrijednost našeg tima. Ova cifra ne uključuje naše najvrijednije mlade igrače poput Nidala Čelika i mnogih talenata koji dolaze iz naše Akademije", napisao je Mirvić, uz priloženu ilustraciju koja prikazuje Vladana Bubanju, Aleksandra Đorđevića, Filipa Jovića i Renana Oliveiru kao najskuplje nogometaše kluba.

Objava Mirvića (Foto: LinkedIn)
Objava Mirvića (Foto: LinkedIn)

Ipak, tvrdnja o četverostruko većoj vrijednosti ekipe u odnosu na onu prije tri godine, koja je upravo tada osvojila Kup BiH, a sezonu prije i prvenstvo, nije tačna.

Ekipa Sarajeva je, prema Transfermarktu, u sezoni 2021/22. vrijedila 7,75 miliona eura, a sezonu ranije gotovo identično kao danas - 11 miliona eura.

"Ovo je samo početak za Sarajevo i našu Akademiju koja je stub našeg rasta", dodao je Mirvić.

Podsjećamo, Sarajevo bilježi savršen start nove sezone Wwin lige Bosne i Hercegovine jer je ostvarilo četiri pobjede u prva četiri meča, a naredni ga očekuje protiv Posušja u subotu navečer.

Prethodno je, prije početka sezone u domaćem šampionatu, Sarajevo u Evropi eliminisalo Aktobe, a onda je u drugom pretkolu Konferencijske lige poraženo od Spartaka iz Trnave.