Imaju dobar odnos
110

Mirvić sa suprugom u društvu milijardera gledao finale Copa Americe: "Dobro došao u Sarajevo"

H. H.
Ismir Mirvić, Jose Mas i Yile Gutierrez (Foto: Instagram)
Ismir Mirvić, Jose Mas i Yile Gutierrez (Foto: Instagram)
Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić sinoć je pratio finale Copa Americe između Argentine i Kolumbije (1:0) u Miamiju, a tom prilikom družio se sa Joseom Masom većinskim vlasnikom MLS kluba Intera iz Miamija.

Mirvić je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa Masom, američkim milijarderom i jednim od vlasnika Inter Miamija koji ga je ugostio, a s njima je bila i Mirvićeva supruga Yile Gutierrez koja je inače Kolumbijka.

"Hvala i dobrodošao u Sarajevo", napisao je Mirvić uz fotografiju sa Masom, čime je otkrio da imaju dobar odnos i nagovijestio Masov mogući posjet našem glavnom gradu.

Jose Mas rođen je 1965. godine u Miamiju i sa bratom Jorgeom većinski je vlasnik MLS kluba Intera iz Miamija. Bogatstvo braće Mas vezano je za njihovog oca koji je stigao u egzil u Sjedinjene Američke Države zbog svog protivljenja vladi Fidela Castra, te osnovao MasTec, kompaniju za građevinarstvo i inženjering.

Multinacionalna građevinska kompanija pruža usluge montaže, izgradnje i održavanja energetske infrastrukture za javne usluge i komunikacije. U 2022. godini, MasTec je prijavio 9,8 milijardi dolara prihoda.

Braća Más su 2021. godine stekla 90 posto dionica Inter Miamija kupovinom dijela Marcela Claurea, postavši većinski vlasnici, a David Beckham je zadržao 10 posto i manjinski je dioničar.