Predsjednik Želje
828

Misimović: Krajem maja počinje rekonstrukcija travnjaka, Grbavica će biti u rangu Wembleyja

Piše: E. B.
(Foto: K. S./Klix.ba)
Stadion Grbavica će do kraja jula imati potpuno renoviran travnjak koji će biti najbolji u regiji, izjavio je predsjednik Željezničara Senad Misimović.

Renoviranje travnjaka u Dolini ćupova vršit će grčko-bugarska kompanija Hellasod/Greentech s kojom je Željezničar danas i zvanično potpisao ugovor.

"Klub je odlučio pokrenuti izgradnju travnjaka 21. maja, koja će biti završena u roku od 60 dana. Radi se o prirodnom travnjaku koji će zadovoljiti sve uslove potrebne za odigravanja utakmica na najvišem nivou. Taj travnjak nema niko u regiji i mi ćemo u regiji biti pioniri s takvom infrastrukturom", rekao je Misimović i dodao:

"Izgradnju pomažu Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo i NS BiH. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.216.000 KM, a u drugoj fazi NS BiH će uraditi hibridni travnjak koji će koštati 200.000 eura i bit će u rangu Wembleyja. Također, NS BiH će finansirati zatvoreni sistem kontrole, to jeste brojčanike. Imat ćemo najbolji teren u regiji i šire. Bitno je napomenuti da će osim utakmica igrači prvog tima moći i trenirati na njemu, tako da će sadašnji pomoćni teren biti na raspolaganju omladinskim selekcijama", rekao je Misimović.

U ime kompanije Hellasod/Greentech ugovor su potpisali Giannis Athanasiou i Panagiotis Arabanos.

Veoma smo sretni što smo ovdje. Već 20 godina radimo travnjake širom Evrope i prvi put smo u BiH. Naši travnjaci su na nacionalnom stadion Bugarske u Sofiji, Elbasan Areni, Marakani, Ludogorec Areni... S obzirom da smo navijači Panathinaikosa, sretni smo što sarađujemo sa Osimovim klubom. Ivica je veliko ime i mnogo je dubok trag ostavio tokom dvije godine u Panathinaikosu", rekao je Athanasiou.

"Čast nam je što smo izabrani da pravimo travnjak na Grbavici. Vidio sam slike iz rata i drago mi je što smo u mogućnosti popraviti štetu koja je nastala u periodu od 1992. do 1995. godine na Grbavici. Napravili smo više od 200 terena na Balkanu tokom ovih 20 godina rada. Završit ćemo travnjak u roku kako bi Željezničar mogao igrati utakmice u Evropi. Za dva i po dana smo napravili travnjak u Ateni na stadionu, slično je bilo na Marakani. Nadam se da će Željo osvojiti prvenstvo i na Grbavici igrati utakmice kvalifikacija Lige prvaka. Ova investicija će pomoći klubu da napreduje", dodao je Arabanos.