Susret u 18:30 sati
115

Mlada reprezentacija BiH danas na Grbavici dočekuje Henryjev francuski tim vrijedan 280 miliona eura

E. B.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
U trećem kolu kvalifikacija za U21 Euro 2025. danas će na stadionu Grbavica Bosna i Hercegovina dočekati reprezentaciju Francuske.
Izabranici selektora Igora Jankovića pripremali su se prethodnih pet dana u Zenici, a selektor ne krije zadovoljstvo kako su protekle pripreme.

"Pripremni period za ovu utakmicu prolazi u najboljem redu, igrači su spremni za meč. Nakon lošeg starta, u nastavku kvalifikacija očekujemo dobre rezultate. Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica, dobar protivnik, želimo ostaviti dobar utisak. Postoje svi uslovi za dobru utakmicu. Poštovanje svima, naravno i Francuskoj, ali mi gledamo sebe i ako odigramo kako možemo, onda vjerujem u dobar rezultat. Podrška publike nam je vjetar u leđa i nadam se da će sutra tribine stadiona Grbavica biti ispunjene", rekao je Janković čija ekipa je u prva dva kola doživjela poraze od Slovenije i Austrije.

Koliko težak posao očekuje naše igrače govori podatak da je selektor, legendarni Thierry Henry, okupio tim vrijedan čak 280 miliona eura.

Najskuplji je napadač Lensa Elye Wahi, koji vrijedi 35 miliona eura, a u vrhu su Rayan Cherki iz Lyona (30 miliona), Chelseajev Lesley Ugochukwu (25 miliona) te Bayernov Mathys Tel (20 miliona eura).

Utakmica Bosna i Hercegovina - Francuska se igra danas u 18:30 sati na stadionu Grbavica. Ulaz za publiku je slobodan, a meč će uživo prenositi Arena Sport TV.

Tabela: