Nisu poštovali dogovor
4

Mlada reprezentacija BiH slavila u Konjicu, selektor ljut zbog nekorektnog poteza Makedonaca

N. M.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Mlada (U-21) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Konjicu u prijateljskom meču ugostila Sjevernu Makedoniju i savladala je rezultatom 2:1.

Nakon utakmice je ljut na Makedonce bio selektor Igor Janković, koji je istakao da je dogovor bio da se prilika da mlađim igračima, a gosti to nisu ispoštovali.

Od početka je na terenu bolje stajao naš nacionalni tim sastavljen od igrača do 21 godine. Prvi je prijetio Enver Kulašin, no bezuspješno, da bi u 11. minuti BiH ipak stigla do prednosti.

Tada je Hamza Jaganjac prošao po lijevoj strani, šutirao prema golu, a lopta, uz pomoć jednog igrača gostiju, pogađa mrežu za 1:0.

Foto: NS BiH
Foto: NS BiH

Gosti su tri minute poslije mogli poravnati, ali sjajno je jednu priliku odbranio golman Luka Damjanović, kao i u 27. minuti.

Drugo poluvrijeme počelo je udarcem Bristrića sa otprilike 17 metara, no lopta odlazi preko gola. Već u sljedećem napadu odgovara Krstevski na drugoj strani, ali njegov šut s distance također odlazi van okvira gola.

U 72. minuti rezultat je 2:0 za Bosnu i Hercegovinu. Kulašin je opet dobro prošao po desnoj strani i poslao loptu na peterac, gdje Admir Bristrić pogađa mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, sve do sudijske nadoknade kada Makedonci uspijevaju smanjiti rezultat na 2:1 preko Fitona Ademija, što je bio konačan rezultat utakmice.

Foto: NS BiH
Foto: NS BiH

Selektor Igor Janković bio je ljut na Makedonce zbog neispoštovanog dogovora koji je postignut prije utakmice, a nezadovoljstvo je izrazio i u izjavi za zvaničnu stranicu NS BiH.

"Osim rezultatom, ne mogu ničim drugim biti zadovoljan. Makedonci su bili nekorektni, jer je dogovor bio da probamo igrače za naredne kvalifikacije, 2004 i 2005 godište. Oni su utakmicu završili sa devet igrača 2002. godište. Međutim mi smo odigrali meč, bili borbeni, ali nismo puno dobili sa ovim susretom", rekao je Janković.

Rezultat i strijelci:

Bosna i Hercegovina – Sjeverna Makedonija 2:1 (Jaganjac 11', Bristrić 72' / Ademi 90+1')