Dobili saglasnost NS BiH
2

MNK Hercegovina odustao od play-offa zbog velike tragedije koja je potresla klub

D. P.
Zelenika je smrtno stradao (Foto: MNK Hercegovina)
Zelenika je smrtno stradao (Foto: MNK Hercegovina)
Malonogometni klub Hercegovina iz Širokog Brijega odustao je od play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon tragične smrti Mileta Zelenike.

U Širokom Brijegu je preksinoć smrtno stradao Mile Zelenika, 27-godišnji futsaler ekipe Hercegovina koja se takmičila u Premijer ligi BiH.

Zelenika je preminuo od posljedica povreda zadobljenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, a to je bio razlog da ekipa odustane od play-offa Premijer futsal lige i borbe za plasman u polufinale.

"Obavještavamo sve naše prijatelje, pratitelje, navijače i sponzore da smo nakon velike tragedije koja nas je pogodila, u ime cijelog kolektiva MNK Hercegovina uz saglasnost Nogometnog saveza BiH odlučili da nećemo odigrati odlučujuću utakmicu koja bi bila na rasporedu ovaj vikend te nam dala polufinalist. FC Salines Tuzla City želimo svu sreću u nastavku takmičenja", saopćili su iz MNK Hercegovina.

Zelenika je također bio član i HNK Kreševo, a u profesionalnom nogometu je još igrao za HNK Čapljina. Futsal je počeo igrati 2018. godine u Zrinjskom, a igrao je još za MNK Seljak.