Dok je šutirao penal
2

Modrić "izdao" saigrača iz reprezentacije, nije ni slutio šta mu se sprema iza leđa

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Aktuelni evropski prvak Real Madrid pobjedom protiv Celtica rezultatom 5:1 ovjerio je prvo mjesto u grupi F lige prvaka, a jedan od glavnih protagonista susreta bio je Luka Modrić koji je postigao gol, ali je i napravio potez kojim je pomogao da Thibaut Courtois odbrani penal Josipu Juranoviću.

U prvom poluvremenu vidjeli smo čak tri penala koja je dosudila francuska sutkinja Stephanie Frappart. Modrić i Rodrygo bili su sigurni za Real, dok je udarac Juranovića s bijele tačke odbranio Courtois.

Luka Modrić je sa 37 godina i 54 dana postao najstariji nogometaš koji je postigao gol iz penala u jednoj utakmici Lige prvaka, a kamere su uhvatile trenutak kada je gestikulirao Courtoisu u koju stranu će penal šutirati njegov saigrač iz reprezentacije, nakon čega je Belgijanac "skinuo" penal Juranovića u 35. minuti.

Očito je Modrić s treninga hrvatske reprezentacije zapamtio u koju stranu Juranović najčešće izvodi penale, te je pomogao svom golmanu da ga pročita, dok je nogometaš Celtica bio okrenut leđima i nije mogao to vidjeti.

U nastavku su pobjedu Reala ovjerili Asensio, Vinicius Jr. i Valverde, dok je poraz Celtica ublažio Jota za konačnih 5:1.